Despre noi
Istoric

    Înfiinţată în 1919 de către Cercul Cultural "Spre Lumină", biblioteca avea un număr restrâns de cărţi (peste 3000 de exemplare) şi un număr limitat de cititori, printre membrii cercului, care trebuiau să plătească 10 bani pentru fiecare carte citită. La încetarea activităţii cercului, în 1923, biblioteca va fi donată gimnaziului "General Averescu", unde numărul cititorilor reducându-se la cadrele didactice şi la elevii acestora.
    
          În 1948 biblioteca gimnaziului va deveni publică funcţionând iniţial într-un local din Str. Alecsandri, apoi într-unul din Str. Al. I. Cuza, iar din 1965 şi până în 1998 în sediul  Casei de Cultură.
    
          Actualul sediu al bibliotecii municipale a fost inagurat la 9 aprilie 1998, cu ocazia împlinirii a 565 de ani de atestare documentară a oraşului Adjud.  Cu acest prilej s-a înfiinţat "Secţia copii", care funcţionează în două săli: "Sala de împrumut pentru  copii" şi "Sala de lectură pentru copii".
    
          Construirea noului sediu de bibliotecă  a creat premisele amplificarii misiunilor bibliotecii în viaţa comunităţii şi a motivat  susţinerea constantă a factorilor de decizie locală, în raport cu aşteptările adjudenilor.
    
          La data de 1 ianuarie 2009 serviciile bibliotecii s-au diversificat prin înfiinţarea sălii "Multimedia/Internet". În octombrie  2010 s-a  deschis  
Ludoteca "Căutătorii de comori" pentru preşcolari şi elevii claselor primare.  

          În ceea ce priveşte colecţiile bibliotecii, în prezent aceasta dispune de un fond de aproximativ de 68386 de documente de bibliotecă.